A A A

,,Ziua Națională a Tineretului”

07 Noiembrie 2023 | 38

        În data de 06 noiembrie 2023, Curtea de Apel Bălți a organizat o vizită cu scop educativ pentru  elevii clasei a XVIII Liceului Teoretic “Lucian Blaga” din mun. Bălți , ca modalitate de a sărbători ,,Ziua Națională a Tineretului”, care este marcată în fiecare a doua duminică a lunii noiembrie în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului RM nr. 552 din 07.10.1996.

         În cadrul vizitei  au fost lămurite aspecte referitoare la activitatea instanţei,  regulile de conduită în instanţă, existența și utilizarea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), sistemul automatizat de înregistrare audio a ședințelor de judecată „FEMIDA”  precum şi aspecte legate de modalitatea de lucru a personalului,  deasemenea au fost  descrise profesiile juridice (procuror, avocat, grefier, asistent judiciar şi magistrat ).

         Totodată, participanţilor la eveniment li s-a prezentat o sală de judecată unde se examinează cauzele penale, camera de audiere a minorilor în condiții speciale, secțiile de evidență și documentare procesuală şi arhiva curţii.

         Este îmbucurător faptul, că elevii au rămas impresionați de vizita pe care au efectuat-o la Curtea de Apel Bălți, pe această cale aducem sincere mulțumiri cadrului didactic de învățământ  pentru suportul acordat şi sperăm că astfel de evenimente vor mai fi organizate .