A A A

Din cauza unor actualizări care au avut loc recent în Sistemul Informațional Judiciar a avut loc o eroare tehnică care nu permite căutarea unor hotărîri/încheieri publicate în anii precedenți de către instanțele de judecată. La moment, se întreprind măsuri pentru soluționarea problemei în regim de urgență. Cerem scuze pentru inconveniențele create!

Prima ședință video la Curtea de Apel Bălți. Utilizarea sistemului de teleconferință în instanțele de judecată.

10 Iulie 2019 | 305

             Începînd cu anul 2018 în sediile  Instanțelor judecătorești au fost instalate echipamente de teleconferință pentru utilizarea în ședințe de lucru între instanțe, penitenciare și între instanțe și CSM.

           Marţi, la data de 09 iulie 2019, Curtea de Apel Bălţi a organizat prima ședință cu aplicarea sistemului video-conferință împreună cu Penitenciarul nr.6 Soroca, examinînd astfel un mandat de arest.

           Utilizarea sistemului de ședințe video  contribuie la îmbunătățirea procesului de comunicare eficientă și la sporirea transparenței în activitatea instanțelor.

           Echipamentul de video conferințe a fost donat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului pentru Justiție Transparentă.

           Programul USAID pentru Justiție Transparentă, implementat în perioada mai 2017 – mai 2019, are scopul de a consolida și îmbunătăți administrarea și transparența instituțiilor din sectorul justiției prin utilizarea tehnologilor moderne.