A A A

O lecție despre viață...

24 Octombrie 2018 | 41

 

În luna octombrie a fiecărui an sistemul judecătoresc din Republica Moldova se bucură de sărbătoarea profesională „Ziua Juristului” -19 octombrie şi „Ziua Europeană a Justiţiei Civile” -25 octombrie.

În anul curent administrația Curţii de Apel a decis, cu ocazia evenimentelor nominalizate, de a împărtăşi tinerei generaţii informaţii esenţiale din dreptul familiei şi dreptul penal.

Astfel, la 15 septembrie 2018 reprezentanții Curţii de Apel Bălţi (Alina Macarenco și Marina Tilipeț) au vizitat Instituția Publică Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", municipiul Bălți, unde s-au întrunit cu elevii claselor liceale şi gimnaziale.

Aici urmează de remarcat faptul, că elevii au dat dovadă de cunoştinţe în domeniul abordat, participând activ la seminare.

La 17 octombrie 2018 Curtea de Apel Bălţi a fost vizitată de către elevii clasei a XI a Instituției Publice Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", municipiul Bălți, care la fel au participat la un seminar privind dreptul familiei şi au beneficiat şi de un tur în incinta Curţii de Apel Bălţi.

Prin prezentul, Curtea de Apel Bălţi aduce sincere mulțumiri administrației instituţiilor de învățământ nominalizate supra pentru suportul acordat şi speră că astfel de evenimente vor mai fi organizate în scopul familiarizării noilor generaţii cu legislaţia Republicii Moldova.