A A A

Masa rotundă cu genericul „Eficiența procesului de judecată. Interacțiunea procurorului, avocatului și judecătorului privind asigurarea examinării eficiente a cauzelor penale”.

21 Iunie 2023 | 103

            Luni, 19 iunie 2023, în sediul Curții de Apel Bălți  a avut loc ședința comună cu genericul „Eficiența procesului de judecată. Interacțiunea procurorului, avocatului și judecătorului privind asigurarea examinării eficiente a cauzelor penale”.

            La întrunire au participat, președintele Curții de Apel Bălți d-nul Talpa Ion,  judecătorii colegiului penal din cadrul instanței, în calitate de invitați, procurori din circumscripția de activitate a Curții de Apel Bălți, avocații Baroului din circumscripția Bălți.

            În cuprinsul acestei  întruniri au fost abordate mai multe subiecte importante, printre care optimizarea corpului de judecători antrenați în judecarea cauzelor penale, respectarea  termenului rezonabil la judecarea cauzelor penale, asigurarea condițiilor și adaptaea bazei normative la compartimentul audierii părților cu aplicarea mijloacelor tehnice, având ca scop ameliorarea problemelor în domeniu. Sub acest aspect s-a discutat “ Rolul procurorului la eficientizarea actului de justiție” și “Dialogul interprofesional în procesul penal-evoluția , dezvoltarea criteriilor de înaltă credibilitate în sistemul judiciar”.

            După ce au avut loc dezbateri  și au fost prezentate concluziile finale, cei prezenți și-au mulțumit reciproc pentru discuții productive și au manifestat spirit de colaborare pe viitor cu atragerea în discuții a judecătorilor din primele instanțe, procurorilor și avocaților din circumscripția Curții de Apel Bălți.