A A A

COMUNICAREA STRATEGICĂ CU JURNALIŞTII

24 Martie 2016 | 6

Miercuri, 23 martie 2016, în incinta Curţii de Apel Bălţi a avut loc atelierul de lucru pentru comunicatorii din sistemul judecătoresc cu privire la reprezentarea instituţiei în cominicarea intermediată de mass-media.

La eveniment au participat, Victor Micu - Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Carmen Muşat – expert principal în comunicare ATRECO, Alexandru Gheorghieş - Preşedintele Curţii de Apel Bălţi, Eduard Ababii - Vicepreşedintele Curţii de Apel Bălţi cît şi judecători din cadrul Curţii de Apel Bălţi, de asemenea preşedinţii instanţelor judecătoreşti din raza de circumscripție, cît şi persoanele responsabile de relaţiile cu publicul şi mass media.

Întrunirea a avut ca scop, schimbul de experientă şi de bune practici a instanţelor judecătoreşti în legătură cu comunicarea proactivă. Principalele subiecte de discuţie au vizat stabilirea unei relaţii de colaborare cu presa, rolul purtătorului de cuvînt şi al jurnaliştilor, accesul şi modul de participare a presei în cadrul şedinţelor de judecată.

Totodată, au fost abordate mai multe aspecte ce ţin de comunicarea cu mass media, ce au prezentat interes pentru participanţi, în special cu privire la:

-         rolul presei în societate;

-         relaţia cu jurnaliştii;

-         rolul purtătorului de cuvînt;

-         ghidul de bune practici pentru cooperarea între instanţe şi mass media;

-         procedee, formulări tip pentru ieşiri din situaţii tip.

 

Întrunirea a fost organizată de Consiliul Superior al Magistraturii cu suportul EU Project: Increased Efficiency, Accountability and Transparency of Court in MoldovaATRECO.

 

Serviciul Relaţii cu Publicul şi mass media